Ministerio de Ciencia e Innovación CSIC Sociedad de Química Chemestry 2011

Unitats Didàctiques (Catalán)

Les unitats didàctiques són un complement de l’exposició "Entre molècules", que es pot visitar en aquesta web. Es tracta de recursos que es posen a disposició del professorat i que han estat elaborats per professionals en Química, educació, didàctica i divulgació de la ciència. Les unitats, i també l’exposició, es poden descarregar gratuïtament aquí omplint el formulari.


Existeixen tres tipus d’unitats didàctiques adaptades a diferents nivells educatius, que van des de 1r a 4t d’ESO fins a 1r i 2n de Batxillerat. Els continguts estan dividits en preguntes clau i una proposta creativa per realitzar a classe i que consisteix –en funció del nivell educatiu- en dibuixar i/o fotografiar un objecte, un concepte, un experiment, una idea, etc., que reflecteixi el lema de l’Any Internacional de la Química (La Química: la nostra vida, el nostre futur). Per a que puguem penjar en aquesta web els vostres treballs, ens heu d’enviar una autorització signada pel pare/mare/tutor/tutora. Aquí podeu descarregar l’autorització.


Aquests materials estan dirigits fonamentalment al professorat amb l’objectiu de servir com a eina de suport per profunditzar en els continguts de l’exposició “Entre molècules”. Les unitats també han estat concebudes per a que puguin ser utilitzades com a autoguies per a tots/es aquells/es que vulguin capbussar-se en el món de les molècules en solitari, amb amics i amigues o en família.


Esperem que les unitats didàctiques permetin consolidar coneixements, assimilar la lectura dels panells expositius i millorar la percepció i l’interès dels joves per la Química en totes les seves facetes. I sobre tot, esperem que gaudiu amb elles i amb l’exposició.
 

Descàrrega de les unitats didàctiques i de l’autorització.